''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

15 Mayıs 2014 Perşembe

Hipokondri Nedir? Hakkında Bilgi

Hipokondri nedir, nasıl bir hastalıktır? Hipokondri belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi.

hipokondriHipokondri; Ruh ve sinir bozukluğundan ileri gelen bir hastalıktır.
Bu gibi hastalar sağlıkları hakkındaki düşünce ve duygularında aşırı giderler, ufak şeyleri gözlerinde büyütürler, bundan dolayı merak, telâş ve heyecana kapılırlar. Bunlar bazı hastalık belirtilerini yarım yamalak öğrenmişlerdir, karınlarındaki bir ağrıyı apandisite, göğüslerindeki hafif bir sıkıntıyı kalp hastalığına yorarlar, öksürseler verem olduklarını sanırlar. Karınlarındaki bazı gaz gürültüleri üzerine, midelerinde, bağırsaklarında kurbağa, yılan, kertenkele olduğunu sananlar bile vardır.
Tedavi. — Bu hastaları iyi edebilmek için onların, ruh ve sinir bozukluklarını gidermek, önemli bir hastalıkları olmadığına kuvvetli telkinlerle inandırmak lâzımdır. Endişe ve telâştan ileri gelen sinirlilik, uykusuzluk banyolarla, yatıştırıcı ilâçlarla giderilir. Havası temiz, güneşli, ferah yerlerde yaşamak, seyahat etmek, vücudu besleyip kuvvetlendirmek de çok faydalı sonuçlar verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder