''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

25 Eylül 2014 Perşembe

İslama Göre Şehitlik ve Gazilik

Şehit ve gazi kime denir? İslamiyete göre şehitlerin ve gazilerin mertebesi nedir? Kuran-ı Kerim’de şehitlikten nasıl bahsedilir?

İslama Göre Şehitlik ve Gazilik
Müslümanlık inancına göre Allah yolunda ve vatanı kurtarmak uğrunda canını vermiş kişi şehit sayılır. Şehadet mertebesi zor ulaşılır bir mertebedir. Bu mertebeye erişmiş bir kişi bütün günahlarından arınarak Cennet’e girmeye hak kazanır.
Vatanı koruma ve kurtarma yolunda ölenler bu yüzden ölü sayılmazlar. Şehit adı onların mukaddes ünvanıdır.
Kur’an-ı Kerim’de :
“Allah yolunda öldürülenler (şehit olanlar) hakkında ölülerdir demeyin, diridirler de siz, farkına varamazsınız” buyurulmuştur… (Bakara sûresi, âyet: 154)
Peygamberimiz bir hadislerinde :
«Allah yolunda gaza, Allah katında, kırk defa Hacca gitmekten daha makbuldür» diyor.
Bir başka hadislerinde de : “İnsanların en üstününün Allah yolunda nefsini feda ederek ve malını harcayarak mücadele eden mü’min olduğunu” söylüyor.
işte islam Dini’nde yiğitlik şuuru pek kuvvetlidir. Bu sebeple müslüman halkta, “Ölürsek şehit, kalırsak gâzi” düsturu asırlardan beri kökleşmiş olduğundan, Müslüman Türk orduları zaferden zafere ulaşmıştır. Türk Milleti asırlar boyunca bu şuuru duymuş, bu düstura uymuştur. Bu topraklar bize şehit dedelerimizin, gazi atalarımızın yadigârıdır. Fert olarak, millet olarak daima yurt hizmetinde sınır nöbetindeyiz.
Bütün müslümanlara bu meziyet Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.) den miras kalmıştır. Bu sebeple harbe giden her müslüman Türk genci, ondan bir zerre haline geldiğinde, “Mehmetçik” ismini alır.
Hz. Muhammed (S.A.) ise, gerçekten insanların en yiğiti idi. insanî davasına, insanlığı inandıran yiğittir.
Batılın karşısında yıkılmayan bir kale gibi duran ve kendine haklı olarak (Müslüman olmayan mütefekkirlere bile) kahraman dedirten yiğittir.
Hz. Muhammed (S.A.) in peygamberliği ve peygamberlik yolundaki yiğitliği ve medeni cesareti sayesinde ki, islam Dini, sıkılmaz bir âbide olarak ayaktadır ve ebediyete kadar aa öyle kalacaktır.
Hayatta neden korkulur? Ölümden mi? Sokrates’e “Otuz kişi seni ölüme mahkum etti” dedikleri zaman mütevekkil filozofun cevabı şu olmuş :
“Tabiat da onları.”
Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor : «Her nefis ölümü tadıcıdır.» Öyle ise, dünyada ölümden neden ve ne için korkmalı?…
İslam Dinindeki yiğitlik şuurudur ki, Türk Milletini “Allah’ın kınından ayrılmış kılıcı” haline getirmek suretiyle, sınırlar bekletmiş, düşmanlarına baş eğdirmiştir. Bir kılıç ki, suyu tevhid pınarından verilmiş, bir kılıç ki, ilâhi kudret çarkında bilenmiştir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder