''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

25 Eylül 2014 Perşembe

Telefonu Kim İcat Etmiştir,Bulmuştur

tel-webGünümüzde sevdiklerimiz ile iletişimimizi sağlayan, iş hayatımızda bir çok şeyi organize etmek için yollara düşmediğimiz ama bir alo diyerek hallettiğimiz işler, hayatımızı kolaylaştıran o alete telefon diyoruz :)

tabi artık boyutu minik ve cebimizde taşıyoruz .

Bu aleti kim icat etti buyrun öğrenelim ve bu arada söylemeden geçemeyeceğim bu büyük icat için çok teşekkürler Sayın Bell :)

Edinburg doğumlu Alexsander Graham Bell 14 Şubat 1876 yılında telefonu icad etmiştir. 
Telefon ilk kez Alexsander Graham Bell’in sivri düşüncelerinle ortaya çıkmıştır. Alexsander Graham Bell sağır bir kıza âşıktır.

Sağır kıza yardımcı olmak amacıyla bazı şeyler yapmak istemiştir. Bu düşünce onu Üniversitede yaptığı çalışmaya yönlendirmiş ve sesleri mekanik olarak yeniden üretme fikrini geliştirmiştir.Boston Üniversitesinde ses fizyolojisi profesörü olan Alexsander Graham Bell’in yaptığı çalışmalar sonucunda ses dalgalarının, elektrik akımına dönüştürülebilirse, o zaman elektrik akımının da bir devrenin öteki ucunda yeniden sese dönüştürülebileceği kanısına varmıştır.

Alexsander Graham Bell sonunda bir sistem kurdu. Bu sistemle ses dalgalarını önce elektriğe daha sonra devrenin öteki ucundan ses dalgalarına dönüştürmeyi hedefliyordu. 

1876 yılında bu sistemi çalıştırdığında pantolonuna asit döküldü ve Asistanı Thomas Watsondan yardım istedi. Fakat Asistanı Thomas Watson o an odada yoktu.

tel-1-web
Binanın başka bir yerinde olduğunu bilmeden ağızlıktan yardım isteyen Alexsander Graham Bell şaşkınlık içindeydi. Çünkü Asistanı Thomas Watson koşa koşa odaya geldi ve sesleri tam olarak duyduğunu söyledi.

Daha sonra yer değiştirerek Alexsander Graham Bell bu durumdan emin olmak istediği için asistanına bir kitaptan birkaç bölüm okumasını ve sözcükleri anlaşılır şekilde söylemesini istedi. Henüz tam olarak hazır olmayan telefondan gelen seslerde yankılanmalar olmuştu.

Sadece birkaç sözcük net olarak anlaşılmıştı fakat en sonunda ki anladınız mı Bay Bell cümlesini net olarak anlayan Alexsander Graham Bell yaklaşık 1 yıl sonra patentini alarak telefonu ilk icat eden kişi olarak adını tarihe yazdırdı.

NOT : ALO NE DEMEK :)
Allessandra Lolita Oswaldo, telefonu icat eden Graham Bell’in sevgilisinin adıydı. Atölyesinde çalışırken her telefon çaldığında, tek bağlantısı onunla olduğu için, arayanı biliyor ve telefonu açınca da adını ve soyadını söylüyordu. Daha sonra bu uzun addan vazgeçip,ALO demeye başlamış :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder