''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

17 Ekim 2014 Cuma

Sonbaharda Leylekler Nereye Gider

Leyleklerin göçü ile ilgili bilgiler. Leylekler sonbahar aylarında nereye göç eder, nereye giderler.

leylekYaz sonunda, havaların soğumaya başladığı günlerde, leyleklerin havada küme küme toplandıklarını görürsünüz. Pek telaşlı bir halleri vardır. Döner dururlar, gürültülü sesler çıkarırlar. Bu sırada, geç kalmış birkaç leylek hızlı hızlı uçarak gelir, sürüye katılır. Bekleyenler, onlar da aralarına karışınca, artık gitme zamanının geldiğine karar verirler. Sürü yola koyulur.
Bu sırada dikkat edecek olursanız, leylek sürülerinin güneye doğru yöneldiklerini görürsünüz. Leylekler göçmen kuşlardandır. Yazları ılık ülkelerde geçirirler; kış yaklaşırken, güneye, sıcak ülkelere göç ederler. Leyleklerin yola çıkmak üzere toplandıklarını görenler, o sıralarda havalar oldukça İyi gidiyor olsa bile, bundan «Kış geliyor!» sonucunu çıkarırlar. Gerçekten, leylekler gibi, bütün göçmen kuşların, sezileri öyle kuvvetlidir kl yakında havanın bozacağını anlarlar, kış yolculuklarına çıkmak üzere bir araya toplanırlar.
Leylekler kışı, çoğunlukla, Afrika’da, Arabistan’da, Hindistan’da geçirirler. Bu arada Orta Avrupa’daki leylekler Türkiye üzerinden geçerler. Bunlara bizim leylekler de katılırlar. Leylekler kışı bu sıcak ülkelerde geçirdikten sonra, yaz başında gene eski yurtlarına dönerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder