''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

26 Haziran 2015 Cuma

Zayıflatan Kilo Verdiren Yiyecekler ve Bitki Çayları


Bazı gıdalar tokluk hissi verme, sindirim düzenleme ve metabolizmayı hızlandırıcı etkiler göstererek kilo vermeye yardımcı olur. Bu yönde yüksek etkileri olan gıdalar aşağıda verilmiştir.
1. Greyfurt: Kış aylarının vazgeçilmez vitamin deposu greyfurt, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımını artırır. Düşük kalori ve yüksek lif içeriğiyle uzun süre tokluk hissi verir. Ayrıca kan şekeri düzeylerini dengeleyerek vücut sağlığını korur.
Zayıflatan Gıdalar Yiyecekler Greyfurt 2. Kereviz: Kereviz besin değeri oldukça az, tokluk hissi veren ve çok az kalori içeren bir sebzedir. İçeriğindeki maddeler metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımına yardımcı olur. Kereviz yemeklerde pişirilerek veya salatası yapılarak çiğ olarak tüketilebilir. 
3. Tahıllar: Yapılan çalışmalar tam tahıllı (kepekli) gıdaların, rafine edilmiş (kepeksiz) gıdalardan çok daha sağlıklı olduğunu göstermiştir. İçeriğindeki yağlar, vitaminler ve mineraller vücut direncini artırarak kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltmakta, daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi sağlamaktadır. Kepekli tahılların sindirim işlemi uzun sürdüğü için, uzun süre tokluk hissi sağlar. Her diyet de mutlaka tüketilmesi gereken gıdalardandır. 
4. Yeşil çay: Diyetlerde vücut direncini artırmak için ek besinler almak büyük önem taşır. Bu noktada antioksidan içeriği yüksek olan yeşil çay çok faydalı olacaktır. Hem vücut direnci artar, hem de metabolizmayı güçlendirerek zayıflamaya yardımcı olur. 
5. Omega-3: Metabolizmayı hızlandırıcı ve düzenleyici özelliğiyle kalori yakımını artırarak zayıflamaya yardımcı olan bir yağ çeşididir. Vücut tarafından üretilmediğinden, balık ürünleri tüketilerek elde edilir. Omega-3 yağı balıklarda özellikle ton balğı, ringi balığı, somon balığında oldukça fazladır. Ayrıca eczanelerde satılan balık yağı kapsülleri de oldukça bol miktarda omega-3 içerir. 
6. Kahve: Kahve kilo yakımında oldukça etkili bir içecektir. Sabahları uykulu hali atlatmak ve güne daha zinde başlamak için oldukça etkilidir. İçeriğindeki kafein kalp atışlarını ve kan dolaşımını hızlandırır, vücudun daha fazla oksijen almasını sağlayarak kalori yakımını hızlandırır. Araştırmalar kahveye atılan krema ve şeker miktarının, kahvenin etkilerini azalttığını göstermiştir. 7. Avokado: Avokado oldukça etkili bir yağ yakıcıdır. Avokado metabolizmayı hızlandırır ve doymamış yağ içeriğiyle hücrelerin enerji ihtiyacını artırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda yüksek kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır. Göz sağlını korur, saçları güçlendirir ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Çok yağlı bir meyve olduğundan sabahları kahvaltıda bir dilim tam tahıllı ekmeğe bol miktarda sürülerek tüketilmesi tavsiye edilir veya salatalarda kullanılarak tüketilebilir. 8. Baharatlar: Yemeklerde kullanılan baharatlar metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Baharatlar çok düşük miktarlarda kalori içerir, yemeklere lezzet vermenin yanı sıra kolay sindirilmesini de sağlayan yardımcı gıdalar grubundadırlar. 9. Chia tohumu: Chia tohumu iştah bastırma özelliği ve metabolizmayı hızlandırma özelliği sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırır. Tohumlar sıvı ile temas edince on katı şişerek midede uzun süren tokluk hissi uyandırır. İçeriğindeki lif ve omega-3 de vücudun sağlıklı çalışması açısından oldukça önemlidir. Tohumlar 15 dakika kadar ılık suda bekletildikten sonra yoğurt veya diğer gıdalara karıştırılarak tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder