''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

31 Ocak 2017 Salı

Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme Ameliyatı) ile İdeal Kiloya Ulaşın



Her 10 kişinin 4’ünün obezite olduğu bir ülkede yaşadığımızı biliyoruz. Fakat araştırmalar öyle gösteriyor ki, obezite olan kişiler çoğunlukla bu hastalığın farkında bile değiller. Yalnızca şişman olduğunu düşünen birçok kişi, aslında hastalıkla mücadele ediyor. Hipertansiyon, hiperkolesterolemi,hipertrigliseridemi ve şeker hastalığının çıkış noktası, çoğumuzun farkında bile olmadığı obezite! İlerlemeden fark etmenin yolu çok ise basit, vücut kitle indeksinizi ölçtürmek. Bunu sizler için ücretsiz yapan obezite merkezi ile iletişime geçerek, çok kısa bir randevu ile obezite olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Varsayalım, obezite hastası olduğunuzu öğrendiniz, bu hastalıktan nasıl kurtulacaksınız?
Uzmanlar, diyet ve spor ile kurtulamayacak duruma gelen hastalar için tek bir çare öneriyor, o da obezite ameliyatları. Hastaların yalnızca mide küçültme ameliyatı olmaya karar vermeleri de yetmiyor. Detaylı bir araştırma ile, en doğru uzmanları ve en doğru tıp merkezini bulmak çok önemli. Doğru tedaviyi yüzlerce hasta üzerinde uygulamış, deneyimli doktorları barındıran obezite cerrahisi merkezini bulan hastalar, başlangıçtaki umutsuzluklarından hemen kurtuluyor ve morali yüksek bir şekilde tedaviye başlıyor.

Doktorlara tedavi başlangıcının nasıl olduğunu sorduk: “Üç farklı yöntemle ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.” şeklinde soruyu cevaplıyor ve şöyle devam ediyor: “İlk olarak hastanın durumu ile ilgili genel bilgi alıyoruz. Daha sonrasında tetkikler gerçekleşiyor. Tetkik sonuçları için anestezi doktorumuzdan onay alıyoruz. Bütün bu prosedür olumlu sonuçlanarak tamamlandığı takdirde, hastamızın da uygun olduğu gün için ameliyat tarihi belirliyoruz.” Buradan anlayacağınız gibi, obezite cerrahisi ameliyatları (tüp mide ameliyatı, mide balonu, gastrik bypass vb.) hastanın vücut analizi ve tüm tetkikler yapılarak gerçekleştiriliyor.
Biraz da tüp mide ameliyatının nasıl gerçekleştiğinden söz edelim…
Mide küçültme ameliyatı olarak da adlandırılan ameliyatta, laporoskopik olarak karnın üzerine 4 küçük delik açılıyor, kamera yardımı ile midenin yüzde 80 veya 85’i alınıyor. İşlem sırasında, iştahı kontrol eden fundus hormonunun da alınması ile iştah azalması sağlanıyor.
Sizlerde obezite hastası olduğunuzu düşünüyor fakat henüz bununla ilgili bir adım atmadıysanız, bilgilenin.
Daha fazla bilgi için bir sayfa paylaşmak istiyoruz: http://www.istanbulobezitecerrahisi.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder