''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

27 Eylül 2014 Cumartesi

2014 Uydu frekansları nasıl ayarlanır

Türksat 4A’ya geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekanslarının taşınma işlemi ile ilgili bilgiler

Türksat 4A Kanal Geçişi 17 Eylül 2014 gece yarısı 18 Eylül 2014’e bağlayan gece yarısı yeni servise verilen Türksat 4A uydusuna yayınların frekanslarının geçişleri yapılacak.
Türksat 2A üzerinde yer alan yayınların tamamı Türksat 4A uydusu üzerine aktarılarak 500’den fazla kanalın Türksat 4A üzerinden yayın yapması sağlanmış olacak.
Eğer alıcınız TKGS ile uyumlu ise yapmanız gereken herhangi bir şey yok. Bu durumda TKGS uyumlu uydu alıcınız otomatik olarak yeni kanal bilgilerini indirecektir. (?)
Eğer uydu alıcınız TKGS uyumlu değil ise şebeke taraması yaptırmanız gerekmektedir. Şebeke taraması için ise aşağıda değerleri girerek yapmanız yeni kanal bilgilerini almanız için yeterli olacaktır.
11844 MHz frekans, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾
ya da
11747 MHz frekans, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC 5/6
Türksat 4A uydusu üzerinden yapılacak yayınları izlemek için çanak antenlerde herhangibir yön değişimi ya da ekstra bir antene ihtiyaç yoktur. Türksat 2A ve Türksat 3A uydusu üzerinden yayınları izleyebilmeniz yeterli. Bu iki uydudan yayınları alabilenler Türksat 4A üzerinden de yayınları alabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder