''''''sitemizin en büyük amaçlarından biri her türlü bilgi video ve haberi doğru bir şekilde insanlara ulaştırmaktır....

27 Eylül 2014 Cumartesi

Şifa Deposu Üvez Meyvesi nedir,bilgi özellikleri

Üvez meyvesi ile ilgili bilgiler. Üvez meyvesinin ve bitkisinin özellikleri, faydaları ile ilgili bilgiler

ÜvezÜvez meyvesi tam bir şifa deposudur. Kışın mutlaka bu meyveden bulunmalı ve tüketilmelidir. Kalp krizini önleyen ve karaciğeri güçlendiren mucizevi etkileri bulunmaktadır.
Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yapmış olduğu açıklamalara göre üvez meyvesinin tazesi çok fazla tüketilirse müshil yapıyor. Ancak meyvenin ve özellikleri yapraklarının şekeri düşürme etkisi laboratuar testleri ile görüldüğünden özellikle şeker hastalarına tavsiye edilmektedir.
Üvez meyvesi göğsü yumuşatan, kanamayı daha çabuk durduran ve güçlendirmesinin bilinmesi Hipokratdönemine kadar uzanmaktadır.
Şu ana kadar bir yan etkisi tespit edilemeyen bu Üvez meyvesi özellikle kış aylarında vücut direncini yükselttiğinden dolayı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca üvez meyvesinde limon ve elma asidi, tartarik asidi, kehribar asidi, bağırsak temizleyic maddeler ile iltihap giderici maaddelerinde yine tespit edildiği açıklanmıştır.
Üvez Meyvesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder